25 اسفند 1393 - 13:19
شناسه خبر: 2305
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
خرما به عنوان میراث کشاورزی امارات به رسمیت شناختهشد
امارات برنامه حفاظت فعال و پویا برای احیای واحههای خرما انجام دادهاست.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، مدیر کل فائو بر اهمیت «حفاظت پویا» از فرهنگ و تنوع زیستی تاکید کرد. دو واحه خرما در امارات متحده عربی به طور رسمی توسط فائو به عنوان مخازن منابع ژنتیکی، تنوع زیستی و میراث فرهنگی به رسمیت شناخته شده است. این دو واحه، «العین» و «لیوا» هستند که به عنوان شگفتی های آب شناسی باستان شناخته شدند.
خوزه گرازیانو داسیلوا، مدیرکل فائو گفت: «برای بسیاری از کشورهای عربی، خرما بسیار بیشتر از مواد غذایی ساده است. به نوعی خرما بخشی جدایی ناپذیر از تاریخ و هویت فرهنگی این کشورها به حساب می آید.»
به گفته او، پیشبرد به سوی آینده در حالی که ریشه ها حفظ شوند، همیشه کار آسانی نیست، اما امارات با تولید پایدار خرما قادر به انجام این کار بوده است.
*حفاظت پایدار از محیط زیست
در سال های اخیر، امارات یک برنامه حفاظت فعال و پویا برای احیای این واحه ها از طریق اقداماتی مانند محافظت در برابر تجاوز شهری، مرمت سیستم باستانی آبیاری و معرفی دوباره مدیریت سنتی کشاورزی اجرا کرده است.
داسیلوا در این باره گفت: «این تلاش ها برای حفظ انتقال دانش از طریق نسل ها باعث می شود که فردا، مانند گذشته، تولید خرما به معنای امنیت غذایی برای امارات متحده عربی ادامه داشته باشد.»
مدیر کل فائو ادامه داد: حمایت از تحقیقات خرما و تولید آن در سراسر جهان برای نیم قرن است که ادامه دارد و با همکاری امارات در پروژه جدید یکی مربوط به مدیریت آفات و دیگری به نقشه استفاده از آب و تولید انجام می شود.
*همکاری در مدیریت آب
مدیریت آب یک چالش بزرگ برای کشاورزی در کشورهای کم آب مانند امارات است. فائو با مرکز بین المللی کشاورزی بیوسالین، قراردادی را امضا کرد که هدف از آن، همکاری بین دو سازمان برای کمک به کشورهای عضو برای افزایش بهره وری کشاورزی و امنیت مواد غذایی و پیدا کردن راه حلی برای کمبود آب در محیط های حاشیه ای است.
منبع: صدای اقتصاد